Malzemeler:
-1 Paket Bitter Çikolatalı Puding,
-1 Paket Margarin,
-3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (Tepeleme)
-1,5 Su Bardağı Kurabiye unu
-2 Su Bardağı Un
-1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
Yapılışı:
-Margarini oda sıcaklığında iyice yumuşatın.
-Margarinin üzerine, toz halindeki puding, pudra şekeri, kurabiye unu ve 1 su bardağı beyaz un'u birlikte eleyin.
-Yoğurmaya başlayın.Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
-Hamurun üzerini örterek, buzdolabında yarım saat dinlendirin.
-Hamurdan cevizden biraz iri parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Baş parmağınız ile içli köfte yapar gibi çevire çevire çukur yaratın.
-2 çay kaşığı hindistan cevizini ekleyin ve ağzını büzerek kapatın.Yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.
- Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, 20-25 dk. pişirin.
-Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacak, bir süre sonra sertleşecekler.
NOT:Tarifi Hünerli Bayanlardan aldım ve biraz değiştirdim:)Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder