Tavuklu Karnıyarık
Malzemeler;
-4 Adet Orta Boy Patlıcan,
-3 Adet Tavuk Göğsü,
-1 Adet Domates,
-2-3 Adet Sivri Biber,
-2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ,
-Sıvı Yağ (Patlıcanlar için),
-Tuz, Karabiber, Kekik ve Maydanoz.
Yapılışı;
Patlıcanları dedelerimizin giydiği pijamalar şeklinde soyun:) Yarım saat acı suyu çıkması için tuzlu suda bekletin.Daha sonra tavukları minik minik doğrayın.Bir tavaya sıvıyağı koyun ve orta ateşte patlıcanları kızartın, patlıcanları peçete serdiğiniz bir tabağa alın ve yağının çıkması için biraz bekleyin.
Bir tavaya zeytinyağını döküp tavukları sürekli karıştırarak kavurun.Minik doğradığınız biberleri ve domatesleri tavuğa ekleyin ve biraz daha kavurun.Tuz, karabiber, maydanoz ve kekik ekleyerek tatlandırın ve altını kapatın.
Kızarttığınız patlıcanların, ortasını çukur olacak şekilde açın ve hazırladığınız harcı çukurlara ilave edin.Servis yapmadan önce, 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın.Dilerseniz üzerine çok az rendelenmiş kaşar peyniride koyabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder