-Yarım kilo yaprak salamura,
-Yarım limon,
-3 su bardağı su.
İç malzemesi;
-2 veya 3 diş sarımsak,
-2 adet soğan,
-1 çay bardağı kuş üzümü,
-1 kaşık biber salçası,
-1 su bardağı sıvı yağ,
-2 su bardağı pirinç,
-2 yemek kaşığı nane ve tuz.
Yapılışı;
Soğan ve sarımsakları minik minik doğrayın ve tavaya sıvı yağı koyup kavurun.Kavurduktan sonra biber salçasınıda ilave edin.Biraz daha kavurduktan sonra pirinci,kuş üzümünü,tuz ve baharatları ilave edin.Bütün malzemeleri koyduktan sonra tavaya 1 su bardağı su dökün ve su çekene kadar pişirin.
Salamura olarak hazırlanan yaprakları tek tek ayırın.Bazılarımız salamuıranın saplarını ayıklamadan koyarlar.Yaprağın sapı varsa sap kısımlarını koparın.Yaprağın geniş kısmına hazırladığımız iç malzemesinden 1 tatlı kaşığı kadar koyup yaprağın yan kısımlarını içe katlayıp sarın.Bütün yaprakları sardıktan sonra yaprakları tencereye dik bir şekilde yerleştirin.Yarım limonu doğrayıp tencereye koyun ve tencereye 3 bardağı suyu dökün ve kısık ateşte 1 saat pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alın ve istediğiniz şekilde servis yapın.Afiyet olsunnnn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder