27 Mayıs 2011

ÇİLEKLİ TART:))

           Çilekli Tart;


               Malzemeler;

               Tart hamuru için:
         
                  -500 gr un,
                  -150 gr margarin,
                  -2 yemek kaşığı sıvı yağ,
                  -2 adet yumurta,
                  -1 kahve fincanı pudra şekeri,
                  -1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
                  -1 paket vanilya.

                Ara krema için:
                  -250 gr süt,
                  -1,5 yemek kaşığı un,
                  -1 yemek kaşığı buğday nişastası,
                  -1 kahve fincanı seker,
                  -1 adet yumurta.

                Yapılışı;

                Un hariç tüm hamur malzemeleri karıştırılır. En son un kademeler halinde eklenir. Hamurun ele yapışmaz kıvama gelmesi gerekir.Elde edilen hamur tart kalıbına düzgünce yerleştirilerek 170 derecede ılıştırılmış fırında rengi altın sarısı olana kadar pişirilir.
                Ara krema yapılışı:
               Tart hamuru fırında pişerken. Krema için tüm malzeme karıştırılarak pişirilir. Kıvamı koyulaşınca altı kapatılır ve ara ara üzeri kaymak tutmaması için karıştırılır.Tart hamuru piştiğinde biraz soğutulur ve ara krema üzerine dikkatlice gezdirin.
               Son olarak çilekleri arzu ettiğiniz şekilde doğrayın ve kremanın üzerine dizin.Ben tart jölesini fazla sevmediğim için koymuyorum.Üzerine çikolata rendeledim sizde denebilirsiniz.Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. keşke blogumuzu daha sık güncellesek canım arkadaşım:)kim bilir daha ne güzel şeyler deniyorsundur mutfağında:)

    YanıtlaSil