3 Ocak 2011

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI...

             Zeytinyağlı Yaprak Sarması


             Malzemeler;
  
                  -Yarım kilo yaprak salamura,
                  -Yarım limon,
                  -3 su bardağı su.

             İç malzemesi;

                  -2 veya 3 diş sarımsak,
                  -2 adet soğan,
                  -1 çay bardağı kuş üzümü,
                  -1 kaşık biber salçası,
                  -1 su bardağı sıvı yağ,
                  -2 su bardağı pirinç,
                  -2 yemek kaşığı nane ve tuz.

              Yapılışı;
                   
                   Soğan ve sarımsakları minik minik doğrayın ve tavaya sıvı yağı koyup kavurun.Kavurduktan sonra biber salçasınıda ilave edin.Biraz daha kavurduktan sonra pirinci,kuş üzümünü,tuz ve baharatları ilave edin.Bütün malzemeleri koyduktan sonra tavaya 1 su bardağı su dökün ve su çekene kadar pişirin.
         
                  Salamura olarak hazırlanan yaprakları tek tek ayırın.Bazılarımız salamuıranın saplarını ayıklamadan koyarlar.Yaprağın sapı varsa sap kısımlarını koparın.Yaprağın geniş kısmına hazırladığımız iç malzemesinden 1 tatlı kaşığı kadar koyup yaprağın yan kısımlarını içe katlayıp sarın.Bütün yaprakları sardıktan sonra yaprakları tencereye dik bir şekilde yerleştirin.Yarım limonu doğrayıp tencereye koyun ve  tencereye 3 bardağı suyu dökün ve kısık ateşte 1 saat pişirin.

                 Piştikten sonra ocaktan alın ve istediğiniz şekilde servis yapın.Afiyet olsunnnn...
                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder