13 Ocak 2011

PROFİTEROL...

             Profiterol:)))

             Acaba var mıdır bu tatlıya hayır diyebilen?Geçenlerde bir pastanede profiterol yedik arkadaşlarla sonra bende yapmaya karar verdim.Eksik kalırmıyım hiç bende yaparım tabiki.Garip bir öğrencilik benimki galiba bazen bende şaşırıyorum.Bu arada tarif  Hümeyra ablamdan.Hatırladığım kadarıyla 2 sene falan önce ablamın tarif defterini yürütüp fotokopi çektirmiştim.Tarif defteri dediysem kalın bir defter değil tabi.Aslında kalın bir defter ama ablam içine en fazla 10 hadi 15 olsun:) anca o kadar tarif yazmıştır.Ablamın tek özelliği çok denenmemiş tarifleri yazmaz:)Haberi bile yok sanırım bu tarifi aldığımdan.Neyse hadi başlayalım:)))



                 Malzemeler;

              Hamuru için;

                 -1,5 su bardağı su,
                 -100 gr. margarin,
                 -1 su bardağı un,
                 -4 adet yumurta,
                 -1/2 çay çaşığı tuz,
                 -1/2 çay kaşığı şeker.

           İç kreması için;

                 -2,5 su bardağı süt,
                 -2 çay bardağı toz şeker,
                 -1 çay bardağı un,
                 -2 tatlı kaşığı nişasta,
                 -1 paket vanilya,
                 -2 yumurta sarısı.
       
           Çikolata sosu için;

                 -Dr.Oetker'in hazır çikolata sosunu kullandım.


           Yapılışı;

           Hamurun Yapılışı;
 
              Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.Un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın.Karışım petek gibi olunca altını kapatın 5-10 dakika ılıması için bekleyin.
             
              Karışım ılıyınca yumurtaları ekleyin.Yumurtaları ekleyince karışımı iyice çırpın.Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.Tepsinizi iyice yağlayın ve karışımdan iki çay kaşığı alarak tepsinize dizin.Araları 2 cm olursa iyi olur çünkü kabarınca birbirlerine yapışmaması gerekiyor.Önceden ısıtılmış 200 derece fırınada pişirin.20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin.Hamur piştikten sonra hemen fırından almayın 10 dakika kadarda kapanmış fırında bekletin.Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun.Pişmiş topların üst kısmından delik açarak kremayı topun içine sıkın.

          İç Kremanın Yapılışı;

          Vanilya dışında tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder