21 Ocak 2011

BAŞ ROLDE SOĞAN HALKALARI:)))

             Baş Rolde Soğan Halkaları:)))

             Veeeee tabiki baş rolde soğan halkaları lise zamanlarımda neredeyse hergün yerdik arkadaşlarla.Annem bir ara eve de almaya başlamıştı.''Ben yapıyım kızım dışardan almayalım'' derdi ama ben inatla ''anne boşver herşeyi evde yapıyoruz dışardan alalım yorulmayalım'' derdim.Aslında evde yapmak daha kolaymış tabiki sağlık açısından.Dışardaki soğan halkalarına güvenemiyorsanız evde denemelisiniz.

             Çocuklar böyle şeylere bayılırlar herkes bilir bunu.Eğer sebze yemiyorsa soğan halkalarını yaparken sebzelerde koyalabilirsiniz içine.Denemedim ama bence güzel olur.Afiyet olsun hepinizeeeeeee...


               Malzemeler;

                    -3 adet soğan,
                    -1 adet yumurta akı,
                    -1 su bardağı un,
                    -1 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
                    -Tuz,
                    -3/4 su bardağı soda.

                 Üzeri için malzeme;

                     -1 paket pane harcı.
 
                  Kızartmak için;

                     -Ayçiçek yağı.

                Yapılışı;
 
                      Soğanların kabuklarını soyup yuvarlak halka şeklinde doğrayın.Geniş bir kasede un, soda, tuz, karabiber ve yağı karıştırın.

                      Ayrı bir kasede yumurta akı ve 1 tutam tuzu mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve unlu karışıma azar azar ekleyerek kaşıkla çırpmadan karıştırın.
Soğan halkalarını önce hamura ardından pane harcına bulayarak kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun...

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder