31 Ocak 2011

ZENCEFİLLİ KURABİYE:)

             Zencefilli Kurabiye...

             Uzun zamandır sadece zencefilli kurabiye denemek istiyorum.Önceden yaptığım zencefilli kurabiyenin içine bir sürü madde katmıştım ama bu sade ve güzel oldu.Üzerlerini çikolata ve toz şekerle süsleyince daha güzel oldular.
 
              Nedense yuvarlak minik kurabiyeleri hem yapmasını,hemde yemesini sevmiyorum.Benim kurabiyem büyük ve şekilli olacak.Yerken eğlenmem gerekiyor.Hiç büyüyemeyeceğim sanırım.Sizde çocuklarınıza ve kendinize bir armağan yapın ve gelin deneyin bu tarifi.Hepinize afiyet olsun...


               Malzemeler;

                    -125 gr yumuşatılmış tereyağ,
                    -1 su bardağı esmer şeker,
                    -3 su bardağı un,
                    -1 adet yumurta sarısı,
                    -1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
                    -3 tatlı kaşığı zencefil,
                    -Yarım su bardağı bal.

                 Yapılışı;

                  Tereyağı, şeker ve yumurta sarısını mikserle çırpın. Bal, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse un veya bal ilavesi yapın.Hamuru unlanmış tezgahta 5 mm kalınlığında açın. Kalıpla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder