31 Ocak 2011

VİŞNELİ PASTA...

             Vişneli Pasta...
         
              Veeee yine bir yaş pasta...Yapmadan önce ne koysam meyve diye çok düşündüm.Ama bitanecik annem buzluğa vişne koymuş değerlendirmek lazımdı dimi ama:)En sonunda vişneli pasta oldu.Deneyecek olanlara söylüyorum çok beğeneceksiniz.Afiyet olsun herkese...


              Malzemeler;

                 -3 adet yumurta,
                 -4 fincan toz şeker,
                 -3 fincan un,
                 -1 fincan mısır ya da buğday nişastası,
                 -2 yemek kaşığı sıvı yağ,
                 -3 yemek kaşığı kaynar su,
                 -1 paket kabartma tozu,
                 -1 paket vanilya,

               Üzeri için;

                 -Vişne taneleri,hindistan cevizi,şekerlemeler.


           Kreması için;

                 -3 Su Bardağı Süt,
                 -2 Çay Bardağı Şeker,
                 -1 Yemek Kaşığı Un,
                 -2 Yemek Kaşığı Kakao (Kremayı vanilyanı veya bitter çikolatalıda yapabilirsiniz.),
                 -2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası,
                 -2 Adet Yumurta Sarısı.


            Kekin Yapılışı;

                 Şeker, sıvı yağ, süt, yumurta ve vanilyayı derin bir kaseye koyup iyice çırpın.Çırptıktan sonra içine damla çikolatalarını ilave edin.Biraz daha çırpmaya devam edin.Ve son olarakta hazırladığınız karşımın içine kabartma tozu ve unuda ilave edin.İçinde tortu kalmayacak şekilde biraz daha çırpın.


                 Daha sonra bu karışımı elinizde bulunan yuvarlak,kalp vb. kek kalıplarına kek kalıbını yağlayıp dökün.Önceden ısıtılmış fırında 185 derece pişirin.Piştikten sonra keki soğumaya bırakın.Kek soğuduktan sonra keki enlemesine ve eşit şekilde 2'ye bölün.
        
           Kremanın Yapılışı;
                 
                Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
 
 
                


            Pastanın Yapılışı;

               Enlemesine eşit miktarda kestiğiniz kekin bir tanesini alıp pasta tabağına koyun kekin üzerine çok az miktarda biraz ıslanması için süt serpin.Sütü serptikten sonra kremadan bir kısım alın ve kekin üzerine iyice düzelterek yedirin.1su bardağı damla çikolatayı kremanın üzerine her yere eşit gelecek miktarda dağıtın.
              
                Damla çikolata aşamasından sonra kalan keki gene bir yerde öbür keke uyguladığımız şekilde ıslatın ve damla çikolatanın üzerine öbür keki de düzgün bir şekilde koyun.Kalan kremayı en son koyduğumuz kekin üzerine düzgün bir şekilde koyun.Pastanın yanlarına da gelecek şekilde iyice düzeltin.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder