22 Ocak 2011

BADEMLİ ERİŞTE...

             Bademli Erişte...


             Malzemeler;

                  -3 su bardağı erişte,
                  -Yarım çay bardağı kabuksuz badem,
                  -1 tatlı kaşığı tuz,
                  -1 yemek kaşığı tereyağ,
                  -1'er tatlı kaşığı kekik ve pul biber,
                  -3 yemek kaşığı zeytinyağı.

              Yapılışı;
 
                   Erişteleri tencere koyun üzerine tuz,badem,zeytinyağı ve üzeri basana kadar suyu ilave edip kaynatın.Kaynadıktan sonra erişteleri süzün.Süzdükten sonra erişteleri tencereye geri alın, üzerine tereyağı ve baharatları ilave edip karıştırın.Sıcak servis yaparsanız güzel olur.Afiyet olsun...

                ÖNERİ;Üzerine yerken istediğiniz türden peynirde ekleyebilirsiniz.Ben genelde öyle yapıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder