4 Ocak 2011

MANTI...

            Mantı:)))


            Malzemeler;
  
                -1 adet yumurta,
                -1 tatlı kaşığı tuz,
                -3 su bardağı un,
                -Yarım kilo kıyma (iç malzemesi),
                -1 adet soğan (iç malzemesi),
                -1 çay kaşığı tuz (iç malzemesi),
                -1 tatlı kaşığı pul biber (iç malzemesi).

             Yapılışı,

            Tencereye un eleyin ve ortasını açın kalan malzemeleride ekleyin.Sıkı bir hamur elde edin.Yumuşak olursa kolay açamazsınız.Üstu kapalı olarak 20-30 dakika dinlenmeye bırakın.Kıymaya ince doğranmış soğanı ve tuzu ekleyip yoğurun.

           Hamuru 3 parcaya ayırın ve unlanarak ince bir hamur açın.1.5 cm kalınlığında şeritler kesilir, sonra onlardan da 1.5 cm genisliginde kare parcalar elde edilir.Her birine yeterince iç malzemeden koyulup istenen şekillerde kapatın.

          8  bardak su tencerede kaynatılır ve tuz atılır. Mantılar suya bırakılır ve 10 dakika haşlanır.Tavaya yag konulur, eritilir. salca ve cok az su ilavesi yapilarak bir karışım elde edilir.Servis tabağına önce mantılar, üstüne sarımsaklı yoğurt ve en üste de salçalı yağdan dökün.İstege bağlı olarak nane,sumak, pul biber ile süslenebilir.Afiyettt olsunnn:))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder