31 Ocak 2011

REÇELLİ KURABİYE...

             Reçelli Kurabiye...

           
             Malzemeler;
       
                -1 adet yumurta,

                -150 gr. tereyağ yada margarin,
                -1 su bardağı un,
                -1 çay bardağı çilek veya vişne reçeli (üzeri için),
                -1 çay bardağı mısır nişastası,
                -1 su bardağı pudra şekeri,
                -1 çay kaşığı tarçın.

             Yapılışı;
 
                Margarin ile pudra şekerini yoğurun. Yumurta ekleyip yoğurmaya devam edin. Diğer malzemeleride ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğurun.Yumuşak bir hamur yoğurun. Buzdolabında 30 dk. bekletin.Nişasta serptiğiniz tezgahta 1cm kalınlığında açın. Eşit sayıda kapalı ve ortası delik kurabiyeler hazırlayın. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk. üzerleri hafif turuncu olana kadar pişirin.


                Kurabiyeler soğuyunca, ortası delik olmayan kurabiyenin üzerine reçel sürün ve ortası açık olan kurabiyeyi üzerine kapatın. Reçeli kenarlarından taşma yapmaması için, kenarlardan 1 cm. boşlık kalacak şekilde sürün.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder