3 Şubat 2011

FESLEĞENLİ VE KURU BİBERLİ MANTAR SOTE...

            Fesleğenli Ve Kuru Biberli Mantar Sote...

            Bu hafta sürekli kullanmak istediğim besin fesleğen.Kış ayında olduğumuz için sadece kurusunu bulabiliyorum.Marketlerde var tazesi ama sanırım mevsimi değil.Fesleğen yemeklere ayrı ve güzel bir aroma katıyor.Ayrıca bir sürüde faydası varmış.Bir kaç tanesini sizlere aktaracağım.Rahatlatma özelliği varmış.Bu hayat temposunda galiba ihtiyacımız olan tek şey.Rahatlatmanın yanında zayıflatmaya ve ağız yaralarınada iyi geliyormuş.Veee tabiki vitamin açısından da zengin.Hadi başlayalım yemeğimizi yapmaya.Herkese şimdiden afiyet olsun...


            Malzemeler;

                -Yarım kilo mantar,
                -2 tatlı kaşığı fesleğen,
                -3 yemek kaşığı zeytinyağı,
                -1 yemek kaşığı acı biber salçası,
                -2 adet kurutulmuş kırmızı biber,
                -1 adet soğan,
                -1 tatlı kaşığı tuz.


             Yapılışı;

                 Mantarları arzuladığınız gibi doğrayın.Doğradığınız mantarları tavaya alın ve üzerine zeytinyağını ilave edin ve kavurmaya başlayın.Mantarlar kavrulurken üzerine soğanları minik minik doğrayın ve ilave edin.Soğanları ilave ederken üzerine fesleğeni ve biber salçasını ilave edin.Ben tuzu hep pişmeye yakın koyuyorum çünkü bildiğim kadarıyla yemeğin pişmesini engelliyor.Son olarak kurutulmuş biberi ve tuzu ilave edin.Mantar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.Suyunu çektikten sonra kapatabilirsiniz.Afiyet olsun...

                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder