4 Şubat 2011

FESLEĞENLİ VE KEKİKLİ EKMEK...

             Fesleğenli Ve Kekikli Ekmek...


             Gene fesleğen gene kekik:)Bu hafta fesleğene taktım.Veee bu arada 3. ekmeğimi yaptım.Bunlar daha minik oldu.Porsiyonluk oldu biraz ama çok şekerler.Hadi başlayalım yapmaya.Hepinize afiyet olsun.Güzel ve MUTLU sofralarda yemeniz dileğiyle...



              Malzemeler;


                  -1 çay bardağı sıvı yağ,
                  -1 su bardağı süt,
                  -1 paket kuru maya,
                  -1 adet küp şeker,
                  -2 tatlı kaşığı tuz,
                  -2 adet yumurta,
                  -2 yemek kaşığı fesleğen,
                  -2 yemek kaşığı kekik,
                  -Susam (üzeri için).


               Yapılışı;

                   Derin bir kaseye kuru maya ve sütü koyun maya iyice eriyene kadar karıştırın.Eridikten sonra üzerine tuz ve şekeri atıp onlarıda karıştırarak eritin.Sıvı yağıda ilave edin ve son olarak yumurtayı unu ekleyip iyice yoğurun.Hamur yumuşak bir hamur alacaktır.

                   Yoğurma aşamasını bitirdikten sonra hamuru 2 eşit parçaya ayırın ve birine kekik diğerine  fesleğen ilave edip yoğurun.Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra hamurların üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.

                    Mayalandıktan sonra hamurlara istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye yaptığınız hamurları dizin.Dizilmiş hamurların üzerine az miktar sıvı yağ sürün ve susam serpin.Tepsiye dizili hamurları 30 dakika daha bekletin ve sonra önceden ısıtılmış fırında 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...




                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder