13 Şubat 2011

PATATES YUVASINDA YOĞURT SOSLU HAVUÇ...

             Patates Yuvasında Yoğurt Soslu Havuç...


             Malzemeler;

                 -4 adet patates,
                 -2 adet havuç,
                 -1 çay kaşığı nane veya dereotu,
                 -4 çorba kaşığı yoğurt,
                 -Yarım limon suyu,
                 -4 çorba kaşığı zeytinyağı,
                 -Tuz,
                 -Karabiber.

              Yapılışı;

                  Patatesleri bir tencereye koyup haşlıyoruz.Patatesin kabuklarını soyup karıştırma kabına rendeliyoruz.Üzerine tuzu,karabiberi,zeytinyağı ve limon suyunu koyun ve tatlandırıp karıştırarak yumuşak kıvamda bir patates harcı elde ediyoruz.


                  Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tamamını yuvarlıyoruz.İnce doğranmış olan dereotunu yuvarlak patates toplarına serpip yuvarlıyoruz.Yuvarladıktan sonra patates toplarımızın içini baş parmağımızın yardımıyla oyup çanak şekli veriyoruz.

                  Diğer bir tarafta havuçu doğrayıp az yazda tavada 3 veya 4 dakika soteliyoruz ve hazırladığımız patateslerin içlerine doldurup, üzerine yoğurt döküp servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder