14 Şubat 2011

BÖĞÜRTLEN AROMALI ÇİKOLATALI YAŞ PASTA...

             Böğürtlen Aromalı Çikolatalı Yaş Pasta...

             Ve gene yaş pasta:)Pasta olmadan zaman ve hayat geçmiyor benim için.Yapımı biraz zor ama yemesi çok güzel.Herkese şimdiden afiyet olsun...


             Malzemeler ve Yapılışı;

                 Kek için;

                   -3 adet yumurta,
                   -1,5 bardak şeker,
                   -1 su bardağı süt,
                   -Yarım su bardağı sıvı yağ,
                   -2,5 su bardağı un,
                   -1 paket vanilya,
                   -Kabartma tozu.


                   Şeker ve yumurtayı mikserle çırpın.Süt, sıvı yağ, un, kabartma tuzu ve vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.Kek kalıbını yağlayın ve karışımı dökün.Önceden ısıtılmış fırına keki yerleştirin ve 190 derecede pişirin.Piştikten sonra kekinizi soğuduktan sonra kalıbından çıkarın ve enlemesine ortadan 2'ye ayırın.

                    Krema için;

                    -2,5 su bardağı süt,
                    -2 çay bardağı şeker,
                    -1 yemek kaşığı un,
                    -2 yemek kaşığı kakao,
                    -2 tatlı kaşığı mısır nişastası,
                    -2 adet yumurta sarısı.


                     Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca,bir iki kez karıştırıp,ocağın altını kapatın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.


                  Süslemek için;
 
                     -Dr.Oetker böğürtlen aromalı krem şanti,
                     -1 su bardağı süt,
                     -Şekerlemeler.

                      Dr.Oetker krem şantiyi üzerinde yazdığı gibi yapın ve krema sıkma kabına koyup yarım saat dolapta bekletin.

                   Ara kat için;

                      -1 adet muz,
                      -Yarım çay kaşığı damla çikolata.

                   Pastanın Yapılışı;

                      Hazırladığınız keki bir katını tabağınıza alın ve kremadan bir miktar sürün.Kremayı sürdükten sonra muzu kremanın üzerine doğrayın ve damla çikolatalarınıda serpin.Serpme aşaması tamamladıktan sonra diğer kekide üzerine koyun.Kekin üzerine kalan kremayı dökün ve spatula yardımıyla iyice düzeltin.İsterseniz kremanın üzerine çikolata sosuda dökebilirsiniz.Son olarak dolapta beklettiğiniz krem şantiyi istediğiniz şekilde pastanın üzerini süsleyerek sıkın.Şekerlemeleride serpin ve bir müddet dolapta bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun herkese...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder