19 Şubat 2011

FINDIK KROKANLI İRMİK HELVASI...

             Fındık Krokanlı İrmik Helvası...

             Krokan hemde fındıklı benim için vazgeçilmeyen bir tat.Genelye yaş pastada görmeğe alışık olduğumuz krokanı bu sefer alışılmışın dışına çıkıp irmik helvasında denedim.Değişik bir tat,muhteşem fındık kokusu ve güzel bir sunum...Sizde misafirlerinize bir şıklık yapın.Mutlu ve güzel günlerde yemeniz dileğiyle afiyet olsun...


             Malzemeler;

                 Krokan Malzemeleri;

                       -1 su bardağı çekilmiş fındık,
                       -2 su bardağı toz şeker,
                       -3 veya 4 damla limon suyu,
                       -1 yemek kaşığı tereyağ.

                  Helva Malzemeleri;

                        -1 su bardağı irmik,
                        -1 su bardağı toz şeker,
                        -Yarım yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ,
                        -2 su bardağı su veya süt,
                        -Yarım su bardağı dolma fıstığı.

                 
                  Krokanın Yapılışı;

                         Toz şekeri tavaya alın ve karamelize edene kadar eritin.Erimiş şekerin içine tereyağını,limon suyunu ilave edin ve karıştırın.Erimiş tereyağlı karışıma çekilmiş fındığıda ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve altını kapatın.Sıcak krokanı soğutmadan yağlı kağıda ince bir kalınlıkta dökün ve soğumaya bırakın.Donmuş krokanı minik parçalara ayırın.İstediğiniz şekilde sunumda kullanabilirsiniz.

                   İrmiğin Yapılışı;

                       Tencereye irmik ve fıstığı koyup hafif bir şekilde kavurun.Kavurduktan sonra üzerine tereyağını ilave edin ve kavurmaya devam edin.İrmikler kavrulurken yavaş yavaş toz şekeride ilave edin.Son olarak sütüde ilave edin ve kaynayınca kısık ateşe alın.Sütü çekene kadar pişirin.Süt çektikten sonra biraz daha kavurun ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...

               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder