13 Şubat 2011

KAKAOLU TAVUK GÖĞSÜ...

             Kakaolu Tavuk Göğsü...
     
             Tavuk göğsünü bugüne kadar hep sade olarak yapmıştım.Birde böylesini deneyelim dedim.Kakaoyu katıncada mükemmel bir aroma oldu.Bence sizde biraz sınırların dışına çıkın ve kakaolusunuda deneyin.Çikolata sosuda dökün muhteşem ve hafif bir tatlı.Afiyet olsun herkese:)


             Malzemeler;
                 
                 -2 su bardağı süt,
                 -1 su bardağı un,
                 -50 gram margarin,
                 -2 yemek kaşığı kakao,
                 -1 paket vanilya,
                 -1 su bardağı şeker.

               Yapılışı;

                    İlk olarak margarini tencerede eritin. Eridikten sonra üzerine 1su bardağı unu dökün.Burada unun kararmamasına dikkat edin.Üzerine kakao,vanilya ve şekeri ekleyin.10 dakika boyunca karıştırın. Katılaşınca altını kapatın.

                     Katılaştıktan sonra servis kaselerinize veya tabağınıza alın.Soğuduktan sonra süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder