7 Ocak 2011

FIRINDA SOSLU BUT...

             Fırında Soslu But...


             Malzemeler;

                 -4 adet tavuk but,
                 -2 adet patates,
                 -1yemek kaşığı salça,
                 -3 yemek kaşığı zeytinyağı,
                 -2 çay kaşığı tuz,
                 -1'er çay kaşığı karabiber, pul biber,köri,

                 -2 diş sarımsak.

              Yapılışı;

               Borcama butları alacak ve sarabilecek kadar geniş olan yağlı kağıdı serin.Butları yerleştirin. Diğer tarafta bir kasede salça, zeytinyağını,tuzu,sarmısaklarları ve istediğiniz baharatları karıştırın.Butların üzerine güzelce sürün. 

               Patatesleri soyun ve küp küp kesin ve yağlı kağıda onları da koyun. Üzerlerine tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin. Azıcık pulbiber serpin. Yağlı kağıdı paket yapar gibi kapatın. Borcamın üzerini de folyo ile kapatın.230 derecede 45 dk kadar pişti. Sonra da üzerini açıp 10 dk 200 derecede kızartın.Kızarttıktan sonra servis tabaklarına alın.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder