13 Nisan 2011

KADAYIF YATAĞINDA TAVUK SOTE...

            Kadayıf Yatağında Tavuk Sote...(2 Kişilik.)


             Malzemeler;

                -1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
                -250 gr tel kadayıfı,
                -1 adet tavuk göğsü,
                -1 adet domates,
                -1 adet biber,
                -1 çay kaşığı tuz,
                -1 çay kaşığı kekik,
                -3 yemek kaşığı zeytinyağı.

             Yapılışı;

                 Tel kadayıfını zeytinyağına iyice bulayın.Buladığınız kadayıfı fırın kabına koyun.Fırın kaplarınızı 1 kişinin yiyebileceği büyüklükte seçiniz.Kadayıfları yerleştirdikten sonra kaşarları içine yerleştirin.


                 Diğer tarafta tavuk göğsünü kuşbaşı şekilde doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun..İçine doğranmış minik domates,biberleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.Ben içine 1 kaşık kadar salçada ilave ettim sizde deneyebilirsiniz.Pişmeye yakın tuzunu ve kekiğini ilave edin.Pişen tavukları fırın kabındaki kaşar peynirlerinin üzerine koyun ve kenarlardaki kadayıfı üzerine kapatın.

                 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kadayıfların üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıktıntan sonra kabı ters çevirerek tavukları çıkarın ve servis yapın.Afiyet olsun...

               

                

           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder