14 Nisan 2011

YUFKALI UNLU BÖREK...

            Yufkalı Unlu Börek...


             Malzemeler;

               -3 adet yufka,
               -3 tane haşlanmış patates,
               -1 çay bardağı lor peyniri,
               -Tuz,
               -1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve karabiber,
               -Un,
               -2 su bardağı sıvı yağ.


              Yapılışı;

                Yufkayı masanızın üzerine yayıp her tarafını yağlayın. Üzerine 1 su bardağından biraz az unu eleyerek yaydırın. Yufkayı ortadan ikiye katlayıp tekrar yağlayıp unlayın. (1 yufkaya 1 su bardağı un kullanılacak)

                Patatesli peynirli karışımı  yufkanın düz kısmına bir miktar koyup kenarları içe doğru peynirin taşmaması için katlayıp rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine dizin.Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp üzerine arzunuza göre yağ yada yumurta sarısı sürün.185 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Piştikten sonra istediğiniz gibi servis yapabilrsiniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder