30 Mart 2011

CEVİZLİ KADAYIF SARMASI...

             Cevizli Kadayıf Sarması...


             Malzemeler;

                -Yarım kg tel kadayıf,
                -3 su bardağı dövülmüş ceviz,
                -4 adet yumurta.


             Kızarmak için;


                -Sıvı yağ.

              Şerbet için;

                -2 su bardağı şeker,
                -3 su bardağı su,

                -Yarım limon suyu.


             Yapılışı;

               Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Tel kadayıftan bir tutam alın ve el şeklinde yayın.İstediğiniz kadar ceviz koyun.Kenarlarından toplayarak sıkı bir rulo yapın.Hazırladığınız ruloları çırpılmış yumurtaya batırın.Kızgın yağda hafif sarı bir renk alana kadar kızartın.Soğuk şerbette 15-20 dakika bekletin ve istediğiniz şekilde servis yapın.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder