22 Mart 2011

HAŞHAŞLI YELKEN REVANİ:)))

             Haşhaşlı Yelken Revani:)))


             Malzemeler;

               -4 adet yumurta,
               -1 su bardağı haşhaş,
               -Yarım su bardağı irmik,
               -2 yemek kaşığı yoğurt,
               -1 su bardağı sıvıyağ,
               -1,5 kabartma tozu,
               -3 su bardağı un,
               -1 su bardağı şeker.

               Şerbeti için;

                   -4 su bardağı su,
                   -3 su bardağı toz şeker,
                   -Yarım adet limon.


               Yapılışı;

                 Yumurta,sıvıyağ,şeker ve yoğurdu derin bir kasede iyice çırpın.Un dışında diğer malzemeleride yavaş yavaş ilave edin.Son olarak unuda karışımınıza ilave ettikten sonra yağlanmış borcamınıza karışımı dökün.Önceden ısıtılmış 185-200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.Pişmesini kontrol etmek için kürdan batırabilirsiniz.Piştikten sonra soğumaya bırakın.

                 Diğer tarafta tencerenize şerbet için ayırdığınız suyu,şekeri ve limonu koyun ve şerbet koyulaşana kadar şerbeti kaynatın.Şerbetin kıvamı yerine gelince soğuyan kekinizin üzerine şerbeti her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde dökün.Şerbetide ilave ettikten sonra istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...


              ÖNERİ;Ben revaninin üzerini kaymak tadında krem şanti ve kivi ile süsledim sizde deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder