17 Aralık 2010

KEÇEDEN PEÇETELİK:)))

             Keçeden Peçetelik

      
             Malzemeler;
                 
                  -2 renk keçe,(Yeşil,Krem.),
                  -Sıcak silikon,
                  -Kelebek,uğur böceği vb.

            
             Yapılışı;

                  Yeşil renkli keçeyi 20-20cm olarak kesin.Krem renkli keçeyi boyu 2cm ,eni 20 cm olarak 24 adet kesin.Çitlerin arasındaki keçelerin uzunluğu ise boyu 8, eni 2cm olarak 12 adette onlardan kesin.

                  Kestiğiniz krem rengi 20 cmlik keçelerin 3tanesini 1cm aralıklarla yerleştirin,diğer krem rengi 8 cm olan keçeleride belli ve orantılı aralıklarla silikon sürerek yapıştırın.Küçük çitleri yapıştırdıktan sonra 20 cmlik krem rengi 3 adet parçayıda 8cmlik çitler arada kalacak şekilde üzerine yapıştırın.Diğer 3 kenarıda bu şekilde hazırladıktan sonra tüm çitlerin uç kısımlarını birbirlerine yapıştırın.

                 Yapıştırdıktan sonra 20-20 cm kestiğimiz yeşil keçenin üzerine bu çitleri kenara kenar gelecek şekilde yapıştırın.Çitler tam oturduktan sonra kalan keçe parçalarıyla kelebek,uğur böceği,çiçek vb. küçük süsler yapın.Yaptığınız bu süsleri çitlerin üzerine yapıştırın.


                 Yeşil keçeden kalan parçaları eni 20cm,boyu 1cm genişliğinde kesin.Kestiğiniz parçaları çim şekline dönüştürün ve hazırladığınız parçaları çitlerin alt kısmına yapıştırın.Veeee keçeden çiftlik peçeteliğiniz hazır.Güzel,eğlenceli ve huzurlu sofralarda kullanmanız dileğiyle...
                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder