19 Aralık 2010

PERİŞAN KURABİYE...

             Perişan Kurabiye


             Malzemeler; 

                   -1 paket margarin (Eritilmeyecek),
                   -2 adet yumurta,
                   -1 su bardağı sıvı yağ,
                   -1 su bardağı pudra şekeri,
                   -1 paket kabartma tozu,
                   -Yarım çay bardağı ceviz ve kuş üzümü (damla çikolata da çok güzel oluyor.),
                   -3 veya 4 su bardağı un.

             
             Yapılışı;

                    Derin bir kase de pudra şekeri,kabartma tozu,sıvı yağ ve yumurtaları iyice çırp.İçine kuş üzümü ve cevizi ilave edip biraz daha karıştır.Hazırladığın karışıma margarin ve unuda ilave et iyice yoğurun.

                   Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alıp yağlı tepsiye şekil vermeden dizin.Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirin.Kurabiyelerin rengi beyaz olacak.Afiyet olsunnnn:))) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder