14 Aralık 2010

BARBUN KIZARTMASI...

          Barbun Kızartması


        Malzemeler;
            -1 kg barbun balığı,
            -1 paket galeta unu,
            -2 kaşık tuz,
            -Baharat (Biberiye,defne yaprağı vb.)
            -Sıvı yağ.


         Yapılışı;
             Galeta unu,tuz ve seçtiğimiz baharatları karıştırınız.Daha sonra aldığımız balıkların içini temizledikten sonra iyice yıkayın.
             Yıkanan balıkları galeta unu karışımına iyice bulayınız.Teflon bira tavada sıvı yağı iyice kızdırdıktan sonra balıkları içine atın.Barbun balığı küçük ve biraz ince bir balık olduğu için hemen pişer ve çok durdurursanız yağda çabuk bir şekilde dağılabilir.Fazla kızartmadan balıkları servis tabağına alabilirsiniz.Afiyet olsun..
.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder