15 Aralık 2010

TARÇINLI KURABİYE...

          Tarçınlı Kurabiye


          Malzemeler;

               -2 adet yumurta (1 yumurtanın akını ayırın.),
               -Yarım paket margarin,
               -1 su bardağı sıvı yağ,
               -2 tatlı kaşığı yoğurt,
               -1 tatlı kaşığı tarçın,
               -4 su bardağı un,
               -1 paket kabartma tozu,
               -1.5 su bardağı pudra şekeri,
               -Şekerlemeler veya hindistan cevizi.


          Yapılışı;

              Margarini eritin.Derin bir kasenin içine pudra şekeri,kabartma tozu,sıvı yağ,yoğurt,tarçın ve yumurtayı (yumurtalardan birinin akını ayırmayı unutmayın.) ekleyin ve iyice karıştırın tortu kalmayacak şekilde.

              Erimiş margarini bu karışımın içine yavaş yavaş ve bir yandan karıştırarak ilave edin.İyice karıştırıp 4 su bardağı unuda ilave edin ve iyice yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru 1cm kalınlığında açın.Açtığınız hamuru elinizde olan kalıplarla kesin.Çıkan kalıpları yağlı fırın tepsisi üzerine dizin ve ayırdığınız yumurta aklarını şekillenmiş hamurun üzerine sürün.Ben şekerlemeler koydum elinizde varsa sizde yumurta akını sürdükten sonra üzerine serpin.


           Kurabiyeleri süsledikten sonra fırın ayarına göre 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.Kurabiyeler fazla sertleşmeden alın fırından.Veeeee servise hazır afiyet olsunnnn...:)


                 ÖNERİ:Elinizde küçük paketler varsa paketleyip gittiğiniz yerlere hediye götürebilirsiniz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder