10 Aralık 2010

KOKOSTAR KURABİYE...


        Kokostar Kurabiye

        Malzemeler:
       
               -1 Paket Bitter Çikolatalı Puding,
               -1 Paket Margarin,
               -3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (Tepeleme)
               -1,5 Su Bardağı Kurabiye unu
               -2 Su Bardağı Un
               -1 Su Bardağı Hindistan Cevizi     
         
         Yapılışı:

                -Margarini oda sıcaklığında iyice yumuşatın.
                -Margarinin üzerine, toz halindeki puding, pudra şekeri, kurabiye unu ve 1 su bardağı beyaz un'u birlikte eleyin.
                 -Yoğurmaya başlayın.Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
                 -Hamurun üzerini örterek, buzdolabında yarım saat dinlendirin.
                 -Hamurdan cevizden biraz iri parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Baş parmağınız ile içli köfte yapar gibi çevire çevire çukur yaratın.
                 -2 çay kaşığı hindistan cevizini ekleyin ve ağzını büzerek kapatın.Yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.
                 - Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, 20-25 dk. pişirin.   
                 -Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacak, bir süre sonra sertleşecekler.



          NOT:Tarifi Hünerli Bayanlardan aldım ve biraz değiştirdim:)Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder