19 Aralık 2010

SARAY SARMASI...

            Saray Sarması

   
            Baştan söyleyeyim tarif ablamdan.Bana yazma sakın dedi ama onun amacı farklı.Ben tarifin ablamdan oluduğunu söylemeyeceğim oda güya tarifin altına yorum yapıp beni rezil edecekti.Amaaaa olmadı:)Hafta sonu ablamla bir araya geldik.Sitemdeki tarifler biraz uzun ve fazla hafif olmadıkları için Saray Sarması yapıp koyalım dedik.Çok hafif ve kolay bir tatlıdır.Ve de lezzetli tabiki...Afiyet olsun şimdiden...


           Malzemeler;

                 -4 su bardağı süt,
                 -1 su bardağı toz şeker,
                 -1 paket vanilya,
                 -2 yemek kaşığı un,
                 -1 yemek kaşığı margarin (İsteğe göre),
                 -1 paket kakaolu bisküvi (üzeri için),
                 -3 adet muz (İçi için).
  
           Yapılışı;
                
            Bir tencerenin içine süt ve unu koyun iyice karıştırarak pişirin.İçine yağ ve şekeride ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Karışım piştikten sonra ıslak büyük fırın tepsisine dökün.Büyük olmasının nedeni donarken biraz ince bir muhallebi olsun diye.

            Donduktan sonra biraz büyük kareler kesin ve o karalerin içine muzları kesip içine ilave edin.Muz işlemi tamamlandıktan sonra kareyi ikiye katlayın.1 paket kakaolu bisküviyi blenderdan geçirip katladığımız muhallebiyi her yeri kapanacak şekilde bisküviye bulayın,karelerin hepsini bu şekilde hazırlayın.Biraz daha soğumasını bekleyin veeee servise hazır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder