21 Aralık 2010

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA...

             Zeytinyağlı Barbunya


             Malzemeler;

                   -Yarım kilo barbunya,
                   -1 adet soğan,
                   -1 adet havuç,
                   -1,5 yemek kaşığı salça,
                   -Yarım çay bardağı zeytinyağı,
                   -Tuz.    

        

              
               Yapılışı;

                Soğanları minik minik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.Soğanlar kavrulunca içine salçayı,barbunyayı ve minik doğranmış havuçları atın.Ve biraz daha kavurun.

                Son olarak tuz ve üzeri basana kadar suyu ilave edin.Barbunyanın piştiğini anlamak için arada bir barbunyanın tadına bakın.Yumuşaklaşmış ise pişmiş demektir.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder