22 Aralık 2010

KABAK CİPSLERİ...

             Kabak Cipsleri


             Malzemeler;

                  -2 adet kabak,
                  -1 çay bardağı galete unu,
                  -1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
                  -1 çay kaşığı tuz,
                  -1 çay kaşığı sarımsak tuzu,
                  -1 çay kaşığı pul biber,karabiber,kekik,
                  -Yarım çay bardağı süt,
                  -1 yemek kaşığı zeytinyağı.

 
              Yapılışı;
                 
                   Galeta unu,rendelenmiş kaşar peyniri,tuz,karabiber,sarımsak tozu,kekik ve pul biberi bir kasede karıştırın.Kabakları bol su ile yıkayıp kurulayın.Kuruladıktan sonra yuvarlak ve ince bir şekilde dilimleyin.Hazırladığımız kabakları önce süte daha sonra galeta unlu karışıma batırın.Zeytinyağı ile yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra servis edin.Afiyet olsun...


            ÖNERİ:Kabak cipslerini yanında sarımsak soslu yoğurtlada servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder