24 Aralık 2010

FRAMBUAZLI VE ÇİKOLATALI ROKOKO...

            Frambuazlı Ve Çikolatalı Rokoko


            Malzemeler;

                 -1,5 su bardağı krema,
                 -2 paket vanilya,
                 -2 çorba kaşığı pudra şekeri,
                 -2 paket kakaolu bisküvi,
                 -1 çorba kaşığı limon suyu,
                 -1 su bardağı iri çekilmiş fındık,
                 -1 limonun rendelenmiş kabuğu,
                 -3 çorba kaşığı kakao.
                 
            Üzeri için malzemeler;
                
                  -400 gr frambuaz,
                  -1 tatlı kaşığı nişasta,
                  -2 çorba kaşığı toz şeker.


           Yapılışı;
           
               Bisküvileri robotta un haline gelene kadar ezin.Krema,pudraşeker,limon suyu,fındık,limon kabuğu rendesi,vanilya,kakao ve bisküviyi çukur bir kapta karıştırın.Düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun
.
               Bisküvi hamurunun yarısını folyoyla kaplı kalıbınıza döküp yayın.Kalan hamuru döküp buzlukta bir gece bekletin.Üzeri için frambuazları iyice temizleyin.Frambuazları iyice ezip püre haline getirin.Frambuaz püresini tavaya alıp nişasta ve şekeri ekleyin ve 3-4 dakika karıştırarak pişirin.Soğumaya bırakın.

               Rokokoyu buzluktan çıkarıp servis tabağına alın.Üzerine frambuaz püresini sürün 20 dakika daha buzdolabında bekletin.Üzerini çikolata veya başka süsleme malzemeleriyle süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsunnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder