10 Aralık 2010

FRAMBUAZLI VE ÇİKOLATALI YAŞ PASTA...

         
          Frambuazlı ve Çikolatalı Yaş Pasta
    
          Malzemeler:
       
           Kek için;
      
                -1 su bardağı damla çikolata,
                -2 adet yumurta,
                -1 su bardağı şeker,
                -2 su bardağı un,
                -1 su bardağı sıvı yağ,
                -1 su bardağı süt,
                -1 paket kabartma tozu,
                -1 paket vanilya.(Kakaoda olabilir.)

            Üzerini süslemek için;

                -1 kase frambuaz (vişne,çilek,kestane vb. meyvelerde olur.),
                -Yarım çay bardağı hindistan cevizi,
                -Yarım çay bardağı çekilmiş yeşil fıstık,
                -1 çay bardağı damla çikolata (pastanın ara malzemesi olarak kullandım.)
           
             Kreması için;

                 -3 Su Bardağı Süt,
                 -2 Çay Bardağı Şeker,
                 -1 Yemek Kaşığı Un,
                 -2 Yemek Kaşığı Kakao (Kremayı vanilyanı veya bitter çikolatalıda yapabilirsiniz.),
                 -2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası,
                 -2 Adet Yumurta Sarısı.


             Kekin Yapılışı;

                 Şeker, sıvı yağ, süt, yumurta ve vanilyayı derin bir kaseye koyup iyice çırpın.Çırptıktan sonra içine damla çikolatalarını ilave edin.Biraz daha çırpmaya devam edin.Ve son olarakta hazırladığınız karşımın içine kabartma tozu ve unuda ilave edin.İçinde tortu kalmayacak şekilde biraz daha çırpın.
             
                 Daha sonra bu karışımı elinizde bulunan yuvarlak,kalp vb. kek kalıplarına kek kalıbını yağlayıp dökün.Önceden ısıtılmış fırında 185 derece pişirin.Piştikten sonra keki soğumaya bırakın.Kek soğuduktan sonra keki enlemesine ve eşit şekilde 2'ye bölün.
               

              Kremanın Yapılışı;
                 
                Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.


              Pasta Yapılışı;
            
                Enlemesine eşit miktarda kestiğiniz kekin bir tanesini alıp pasta tabağına koyun kekin üzerine çok az miktarda biraz ıslanması için süt serpin.Sütü serptikten sonra kremadan bir kısım alın ve kekin üzerine iyice düzelterek yedirin.1su bardağı damla çikolatayı kremanın üzerine her yere eşit gelecek miktarda dağıtın.
              
                Damla çikolata aşamasından sonra kalan keki gene bir yerde öbür keke uyguladığımız şekilde ıslatın ve damla çikolatanın üzerine öbür keki de düzgün bir şekilde koyun.Kalan kremayı en son koyduğumuz kekin üzerine düzgün bir şekilde koyun.Pastanın yanlarına da gelecek şekilde iyice düzeltin.
                

 
                Son olarak süslemek için kullanacağınız malzemeleride dilediğiniz şekilde dizin.Eeeee orası sizin hayal gücünüze kalmış.Süsleme aşaması bittikten sonra biraz buzdolabında bekletin.Soğuduktan sonra servis yapın.AFİYETTTT OLSUNNNN... :))))))
             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder