2 Mart 2011

ÇİKOLATALI KROKANLI PASTA...

             Çikolatalı Krokanlı Pasta...


              Malzemeler;

                  Pandispanya hamuru için;

                    -3 adet yumurta,
                    -1 su bardağı toz şeker,
                    -1 yemek kaşığı sıvı yağ,
                    -3 su bardağı un.

                     Kreması için;
 
                          -Bitter çikolatalı puding.

                      Ara kat malzemesi;
                  
                       -Yarım çay bardağı çikolata,
                       -Yarım çay bardağı krokan.

         
             Yapılışı;

               Pandispanya yapılışı;
               Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz. Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın.

               Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Rengi güzel açık sarı bir renk alacaktır. Önceden çırptığınız yumurta aklarının içine sarılarını ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın. 

               Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın. Hatta kaşık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur. Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan  havayı indirmemeye özen gösterin. Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın.

               Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün.
175-185 dereceli fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 25-35 dakika arası pişirin. Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarın.



                Pastanın Yapılışı;

                Soğumuş olan pandispanya nızı tırtıllı bıçak ile üçe bölün.Eğer meyveli pasta iste arzuya göre içine dilimlenmiş muz, çilek koyabilirsiniz. Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsi yada tabağa ilk pandispanya parçasını koyup üzerine kremayı koyun. (üçe böldüyseniz kremanın yarısını kullanın) Çikolata ve krokan serpiştirim. Sonra diğer katıda koyup aynı işlemi tekrarlayın.Afiyet olsun...
                 ÖNERİ;Ben süslemede şeker hamuru kullandım sizlerde deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder