22 Şubat 2011

PUDİNGLİ KURABİYE.(İLK ŞEKER HAMURU DENEMESİ.)

            Pudingli Kurabiye...

            Üsttede yazdığı gibi ilk şeker hamuru denemem.Ve tabiki çok heyecanlıydım.Yoğurmaya başlayınca elimde olduğuna inanamadım:)Sizlerde denemelisiniz çok eğlenceli.Afiyet olsun şimdiden herkese...


            Malzemeler;

               -100 gr margarin,
               -1 paket kakaolu puding (bitter kullandım ben.),
               -1 çay bardağı sıvı yağ,
               -2 adet yumurta,
               -1 kabartma tozu,

               -3 su bardağı un,
               -2 yemek kaşığı süt,
               -Bir miktar renkli şeker hamuru (süslemek için).


            Yapılışı;

              Margarin, sıvı yağ, yumurtayı derin bir kapta iyice karıştırıp daha sonra pudingi ve kabartma tozunu ekliyoruz karıştırdıktan sonra yeteri kadar unuda ilave edin.Hamuru merdane yardımıyla açın ve yuvarlak kalıplar alıp şekil verdikten sonra hafif yağlı tepsiye dizin önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.


              Kurabiyeler fırından çıkınca hafif derecede yumuşak olacaktır.Ben süsleme yaparken şeker hamuru kullandım.Afiyet olsun...


              ÖNERİ;Küçük paketlemelerle daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

2 yorum:

  1. handancım ellerine saglık .ben zeynep face dende bazen yazısıyoruz:))))))))
    cok tatlı olmuslar.sımdı blogunu gezmeye cıkıyorum .bende beklerım ..senı izlemeye alıcam:)optum canım

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim zeynepcim:)bende başlıyorum veee izlemeye alacağım:)öptüm bende.

    YanıtlaSil