20 Ocak 2011

SARIMSAKLI ÇEKİRDEKLİ EKMEK...:))))

             Sarımsaklı Çekirdekli Ekmek...(2.ekmeğimmm)




             Malzemeler;


                  -1 paket kuru maya,
                  -1 su bardağı süt,
                  -1 çay bardağı sıvı yağ,
                  -3 veya 4 diş ezilmiş sarımsak,
                  -1 çay bardağı kabak ve ayçekirdeği,
                  -1 adet kesme şeker,
                  -2 tatlı kaşığı tuz,
                  -4 buçuk su bardağı un,
                  -2 adet yumurta,
                  -1 yemek kaşığı kekik.


               Yapılışı;


                   Süt ve mayayı bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırın. Kesmeşeker, tuz ve sıvıyağı ilave edip elinizle iyice karıştırın. Sarımsak, kekik, çekirdek,tuz, yumurta ve unu ekleyip yoğurun. Pürüzsüz bir hamur elde edip üzerini örterek 35 dakika bekletin.

                   Mayalanmış hamuru 3 eşit parçaya bölüp unlanmış tezgahın üzerine alın. Elinizle yuvarlayarak uzun rulo elde edin.



                   Ruloları saç örgüsü şeklinde sararak çelenk haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine fırça ile sıvıyağ sürün. Susam serpiştirip tekrar kabarması için 30-35 dakika daha bekletin. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirip dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsunnn:)))

2 yorum:

  1. handan çok güzel gözüküyo ekmek yemek istiyorum bundan !!! :)) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım:)yaparım bidaha hep beraber yeriz:)))

    YanıtlaSil